30.11.05

Turakaiset valtaavat maailman


Koska Turakaiset eivät kaikki mahdu Suomen kaupunkeihin, ovat he alkaneet levittäytyä muiden mantereittenkin suurkaupunkeihin. Kuvan lähetti huolestunut Los Angelesin kirjeenvaihtajamme.

Mistä Turakaiset tulevat


Kysymys ei ole maantieteellinen vaan pikemminkin rotuopillinen.

Tiedustelimme asiaa väestötieteen erikoistuntijoilta. Kaikki vastasivat: 'Hyvä kysymys, olen miettinyt sitä paljon.' Ainoa asia, josta ollaan tiedemiespiireissä varmoja, on vaivan periytyvyys. Turakaisuuden on havaittu olevan peräti dominoiva piirre.

Lohdutuksena voidaan kertoa, että syyllinen on siis DNA - aina törsäyksessä mukana.

27.11.05

Tanssi


Tanssitaito ei ole välttämätön. Se mikä on välttämätöntä, on karsia Turakaisille niin tyypilliset mauttomat tanssitavat. City-ihminen suosittelee kolmen minuutin pikakurssia.

Toinen välttämättömyys on oikea terminologia. Tanssimisen nimittäminen "jammaamiseksi" paljastaa turakaisuuden armotta. Jammaaminen on aivan toinen ilmiö, johon palaamme jazzklubit-jaksossa.

25.11.05

Nakkiasema


Snagari on instituutiona aivan liian merkittävä käsiteltäväksi yksillä perseillä. Snagari eroaa muista kauppaliikkeistä edukseen varsinkin siinä, että asiakkaat ovat valmistelleet erityiskäyttäytymismallin asioimishetkeä varten. Asioimishetken odottaminen jonomaisessa muodostelmassa on rituaalimainen spektaakkeli, jolle ovat ominaisia soidinmenojen kaltaiset hormonitoiminnan ohjaamat pakkoliikkeet.

Yllälueteltu koskee sekä City-ihmisiä, että Turakaisia. Silti Turakaisille on syytä antaa perusohjeeksi mahdollisimman matala profiili ja vaitonainen käytös sekä jonossa, että luukulla.

Olemme suunnitelleet aiheesta jopa säännöllistä maanantaireportaasia.

Sana nakkiasema on kuultu Turakaisten suusta useastikin. Silti Googol ei tunne sitä - vielä.

24.11.05

Junarosvot


Raitiovaunu eli spåra on City-ihmisen peruskulkuneuvo. Sillä hoidetaan arkisen liikkumisen lisäksi pikku muutot ja romanttiset kiertoajelut. Kaiken lisäksi ratikka on ilmainen kun vain säilyttää valppautensa.

Joskus raitiovaunuun astuu lauma junarosvoja, jotka latistavat vaunun tunnelman. Osa matkustajista poistuu välittömästi ja jäljelle jääneet seurustelevat väkinäisesti junarosvojen kanssa matkalipuista.

Junarosvot hyökkäävät nykyisin kiskojen yli. Moni Turakainen on luullut olevansa turvassa nähdessään rosvot vastapäisellä pysäkillä. Kun vaunu on täyttynyt, kolleegio astelee kiskojen yli ja kuljettajaparan on avattava heille ovi pakon edessä.

Paras (halvin) istumapaikka on siis vaunun vasemmalla sivustalla yhden hengen paikoilla ja lähellä poistumistietä. Jos valppautesi herpaantuu ja tarkastaja yllättää, on paras hätäkeino työntää kieli välittömästi ulos. Muutaman minuutin hullun näyttelemisellä amatöörikin tienaa enemmän kuin ammattinäyttelijä monessa tunnissa.

23.11.05

Opettele seuraelämä Cityssä

20.11.05

Rullaportaat

Turakainen saattaa häkeltyä nähdessään ensimmäistä kertaa telaketjun näköiset laitteet, jotka kuljettavat tomumajoja paikasta A paikkaan A+h. Tässä pari perusniksiä.

Metroasemien rullaportaat ovat merkittävän pitkiä. Joku on laskenut, että City-ihminen viettää rullaportaissa paljon aikaa ( a lot of). Siksi matkan viihtyvyydestä kannattaa huolehtia. Metron portaissa on se ero Forumiin nähden, että niissä on valinnan varaa. Ei todellakaan ole yhdentekevää kenen hanuria tuijottaa.

Vain Turakainen voi tehdä sen virheen, että asettuu rullaportaissa merkittävästi ylipainoisen ihmisen taakse ylös mentäessä. Tässä on suoritettu kaksi perusvirhettä.

1.) Ylipaino hidastaa rullaportaiden kulkua.

2.) Matkan viihtyys kärsii. Matka muuttuu piinalliseksi peloksi - hanurikammoksi.

Alas mentäessä asiat ovat päinvastoin.

Saapuminen kaupunkiin

Saapuminen kaupunkiin on kaupunkiin saapumisen tärkein vaihe. Siihen kannattaa keskittyä. Yleensä se tehdään kännissä. Niin tämäkin sivusto.

Tarkoituksena on jakaa kerättyä arvokasta kokemusta, että Turakainenkin voisi saavuttaa elämisen arvoisen elämän Cityssä. Turakaisesta ei voi tulla City-ihmistä, mutta aina kannattaa yrittää pientä kusetusta.
eXTReMe Tracker